Avenyfamiljen skriver nytt avtal med Generation Waste – utökar med fyra restauranger.

november 9, 2020
Åtta månader har passerat sedan Avenyfamiljen skrev sitt första avtal med Generation Waste. Då innebar avtalet att Avenyfamiljen fick tillgång till Generation Waste mätverktyg på samtliga av deras restauranger på tredje långgatan. Nu utökar de sitt befintliga avtal, samt skriver på för fyra restauranger till: Butcher´s Market, Yaki Da, Levantine och Prime Grill. 

 

Att implementera Generation Waste mätverktyg är en enkel process men kräver viss rutinändring och kan ta tid. Men så var aldrig fallet för Avenyfamiljen. I samma ögonblick som pennan nuddade pappret så var de i princip igång och använde mätverktyget. Vilket, enligt Generation Waste VD Daniel Oddhammar, tyder på att avenyfamiljen har helt rätt värderingar.

-Det kräver oftast lite tid att sätta personal i nya rutiner, men för Avenyfamiljen gick det fort, väldigt fort. För mig är det ett tecken på att de har rätt värderingar. Hållbarhet måste alltid gå först, säger Generation Waste VD, Daniel Oddhammar.

För Avenyfamiljen är nyckeln till ett lyckat hållbarhetsarbete tydlig kommunikation men de tipsar också om att ha hållbarhetsambassadörer.

-Det är en ständig läroprocess där mycket handlar om samtal och kommunikation med våra medarbetare. Vi har bland annat ambassadörer på varje restaurang som fångar upp tankar och idéer, säger Andreas Nicoletti, Executive Chef på Avenyfamiljen

 

Vill vara en innovativ förebild

Med Generation Waste mätverktyg så registrerar Avenyfamiljens olika kök matsvinnet i fyra olika fraktioner; servering, buffé, kök och beredning. De får på så vis en överblick från vart det slängs mycket, och vad som kan förbättras.

-Med Generation Waste mätverktyg har vi nått en ökad förståelse bland köken på hur mycket mat som slängs. Utöver detta så har vi också nått en ökad medvetenhet om överproduktion, meddelar Marcus Larsson, F&B manager Avenyfamiljen

 

Daniel Oddhammar och Andreas Nicoletti posers framför kameran

               Andreas Nicoletti, från Avenyfamiljen och Daniel Oddhammar, från Generation Waste

 

För Generation Waste innebär det förnyade samarbetet hopp. Hopp om att Avenyfamiljen ska bli ännu mer hållbara och visa vägen för övriga restauranger i Göteborg att agera hållbart.

-Vi är mycket nöjda med samarbetet med Avenyfamiljen och glada över att de valt att förnya avtalet. Vi kommer göra allt för att hjälpa dem minska på sitt matsvinn och bli ännu mer klimatsmarta. Förhoppningsvis kan de visa vägen för andra restauranger i Göteborg att följa samma spår, säger Daniel Oddhammar.

Även Avenyfamiljen är nöjda med samarbetet och kan nu fortsätta att ta ytterligare kliv för en minskad klimatpåverkan.

-Generation Waste är en stabil samarbetspartner med mycket kunskap som hjälper oss framåt i vårt hållbarhetsarbete, vilket är viktigt då vi hela tiden vill ligga i framkant. Vi vill vara en framstående, innovativ förebild för våra medarbetare, gäster och leverantörer, säger Andreas Nicoletti.


Inlägget skrevs av Rickard Bryngelsson

Dela