Välkommen Emma Johansson

Varmt välkommen, Emma Johansson

mars 2, 2021 Kategori: Nyheter, Okategoriserade
Emma Johansson fann vägen till Generation Waste via sin utbildning till Key account manager på IHM Business School. – En del av utbildningen innebar att skriva ett affärsprojekt för ett företag gällande nyckelkundsarbete så jag kontaktade Generation Waste eftersom jag tycker det är ett spännande företag som arbetar med mat och hållbarhet, vilket är mina hjärtefrågor.

 

Varmt välkommen Emma, berätta lite mer om dig själv.

Stort tack! Jag är bohuslänning från början men bor idag i Trollhättan där jag  och min sambo byggde hus för 5 år sedan. Där bor vi med våra 4 barn som är mellan 7 och 17 år. Eftersom jag gillar att röra på mig spenderar jag gärna tid i naturen med promenader och uteliv då det ger mig mycket energi och återhämtning. Jag gillar att laga mat och provar gärna nya recept. Sen trivs jag gott i sällskap med familj och vänner och gillar att påta i trädgården. 

Vad har du gjort tidigare?

Jag är utbildad beteendevetare i botten och har de senaste 9 åren jobbat som konsultchef och säljare för bemannings- och rekryteringslösningar på Adecco. I höstas påbörjade jag en utbildning till Key Account Manager på IHM Business School som avslutades i slutet av februari.

Varför har du valt att börja jobba på Generation Waste? 

Jag kom i kontakt med Generation Waste via min utbildning till Key Account Manager. En del av utbildningen innebar att skriva ett affärsprojekt för ett företag gällande nyckelkundsarbete så jag kontaktade Generation Waste eftersom jag tycker det är ett spännande företag som arbetar med mat och hållbarhet, vilket är mina hjärtefrågor. Under resans gång fann vi intresse för varandra och på den vägen är det. 

Vad är ditt bästa hållbarhetstips att ta till i vardagen? 

När jag är och handlar mat i affären brukar jag ofta leta efter butikens svinnsmarta produkter. Det är livsmedel som har kort datum och är nedsatta i pris. Jag tycker det är supersmart att butikerna har börjat med detta eftersom det sparar både på miljön och ekonomin. Det gör att varorna säljs istället för att kastas bort, och min plånbok blir samtidigt gladare. 

Jag vill också tipsa om att använda allt på broccolin, inklusive stammen och ha samma tänk när det gäller morötter, palsternacka och andra rotfrukter. Väldigt ofta går det att använda hela grönsaken och bara putsa bort det som är brunt.


Dela