Harrys Restauranger i Ljungby upptar samarbete med Generation Waste

september 24, 2021 Kategori: Nyheter
Generation Waste inledde ett samarbete med Harrys Restauranger 2019. Harrys kedjan har sedan en tid tillbaka haft ambitioner att utveckla sitt hållbarhetsarbete och arbeta mer hands on för att göra skillnad. Harrys franchisetagare och ledning såg då att ett digitalt mätverktyg vore ett bra sätt för att kunna synliggöra matsvinnet.

 

Harrys i Göteborg var den första restaurangen som implementerade mätverktyget. När fler Harrys Restauranger kopplar på systemet kommer man även kunna jämföra resultat restaurangerna emellan. Att kunna sporra och tävla mot varandra i att minska matsvinnet kan komma att göra stor skillnad. De ändrade sin lunchmeny med färre rätter och gjorde några justeringar i kvällsmenyn. Det tillsammans med samarbetet med Generations Waste gjorde att de minskade sin råvarukostnad med ca 2%.

At the beginning of 2020, Generation Waste began a collaboration with Hotel Terazza and Harrys in Ljungby, which is housed in the same premises. The collaboration had just started when the pandemic struck, so the whole project had to be put on ice. Just like for most in the industry, it has been tough times, but now Harrys in Ljungby with its owners Ola and Pär Hansson have finally been able to start up again with roughly the same speed, which means that cooperation can be resumed.


Dela