Göteborgsfamiljen utökar samarbete med Generation Waste

Göteborgsfamiljen fullbordar samarbetet – Utökar med ytterligare fem restauranger

april 26, 2021 Kategori: Nyheter
Göteborgsfamiljen utökar samarbetet med ytterligare fem restauranger. Utökningen innebär att Göteborgsfamiljen nu väger sitt matsvinn med Generation Waste’s verktyg på samtliga av sina restauranger.

 

De nya restaurangerna som ska börja använda Generation Waste mätverktyg är följande restauranger:

  • Tyska bron Havsbar
  • Mucho Macho
  • Bar Etzy
  • Skanshof
  • Champagneria 

Det förnyade samarbetet innebär att Göteborgsfamiljen nu väger matsvinnet med Generation Wastes mätverktyg på samtliga av sina 15 restauranger.

 

Har utvecklats tillsammans

Samarbetet med Göteborgsfamiljen har för Generation Waste inneburit en möjlighet att utvecklas genom att få konstant feedback på hur de kan utveckla sin produkt.

-Samarbetet med Göteborgsfamiljen har fungerat mycket bra sedan dag ett. Vi har utifrån deras önskemål kunnat utveckla vårt system. Senaste utvecklingen har inneburit att jämföra inköp med slängt mat. Varje månad får Göteborgsfamiljen en rapport som visar hur många procent av den inköpta maten som faktiskt slängs, säger Daniel Oddhammar, Vd på Generation Waste.

 

”Greenwashing since 2012”

Annat namn, samma hållbarhetsprofil – Göteborgsfamiljen har i samband med deras namnbyte lanserat en ny webbsida där de ironiskt valt att döpa en kategori i menyfältet till Greewashing since 2012. Där listar de samtliga av sina åtgärder de har utfört för en minskad klimatpåverkan. Längst ner på listan under år 2021 skriver de att ett samarbete med Generation Waste inletts.

Läs mer om Göteborgsfamiljens hållbarhetsarbete – Greenwashing since 2012

 Nyöppningar att ha koll på

Göteborgsfamiljen växer så det knakar. Tre nya restauranger, som ska ska börja använda Generation Waste verktyg, står i startgroparna till att öppna:


Dela