Comfort Hotel Göteborg minskade sitt matsvinn med 30% på ett år. | Generation Waste
top of page

Comfort Hotel Göteborg minskade sitt matsvinn med 30% på ett år.

På Comfort Hotell i Göteborg värderar man hållbarhet högt och tror på transparens för att nå förändring. Direkt när man äntrar restaurangen får man syn på en skylt som visar på hur mycket svinn de slängde föregående månad följt av en uppmaning till gästerna att försöka slå föregående månads svinn.

Comfort Hotel Göteborg minskade sitt matsvinn med 30% på ett år.

Björn Gustavsson som är Hållbarhetsansvarig på Comfort Hotel i Göteborg menar att Generation Waste mätverktyg hjälper de spåra matavfallet.

– Det hjälper oss att se vart matavfallet hamnar och se vilka punkter vi kan förändras.

Vidare tror Björn Gustavsson att en viktig del är att vara transparent kring matsvinnet och göra det till en vana att visa för gästerna och personalen hur mycket matsvinn som slängs.

– Nyckeln till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete är öppenhet. Det handlar mycket om att vara öppnare och våga prata om det. Vågar man prata om det så blir det också mer naturligt.

bottom of page