Harrys i Göteborg har minskat sin råvarukostnad med 2 %.

Harrys i Göteborg har sedan en tid tillbaka haft ambitioner att utveckla sitt hållbarhetsarbete och arbeta mer hands on för att göra skillnad. Därför inledde de i början på 2019 ett samarbete med Generation Waste. Samarbetet tillsammans med en del andra förändringar och kockarnas hårda jobb ledde tillslut till att de kunde minska sin råvarukostnad med 2%.

– Vi ändrade vår lunchmeny med färre rätter och gjorde några justeringar i kvällsmenyn. Det tillsammans med samarbetet med Generations Waste har gjort att vi har minskat vår råvarukostnad med ca 2% under sista månaderna, säger Restaurangägaren Björn Tagesson.

Nu hoppas ägaren av Generation Waste, Daniel Oddhammar att fler Harrys-restauranger kan börja använda sig av mätverktyget.

– När fler Harrys Restauranger kopplar på systemet kommer man även kunna jämföra resultat restaurangerna emellan. Att kunna sporra och tävla mot varandra i att minska matsvinnet kan komma att göra stor skillnad.

Harrys restaurang minskade sin råvarukostnad med 2%

Ta reda på hur mycket er restaurang kan minska.