Möt vårt team: Marcus Wikberg, Sälj & Utbildning, Södra Sverige.

oktober 28, 2020 Kategori: Nyheter
Generation Waste växer för tillfället så det knakar. Två nytillskott har tillkommit de senaste veckorna. Först ut att presenteras bland dessa två är Marcus Wikberg, som kommer att ansvara för sälj och utbildning i Södra Sverige.

 

Berätta lite om din bakgrund, Marcus

Jag har 20 års erfarenhet av restaurangbranschen. Tidigare har jag jobbat på bl. a Nyströms Gastronomi, Vendel Restauranger, Idala Gård och nu senast på matlagarna i Skåne. I februari sålde jag min restaurangverksamhet och fick kontakt med Daniel.

Varför sökte du till Generation Waste? 

Jag såg en möjlighet att genom min erfarenhet kunna påverka, inspirera och på riktigt göra skillnad. För mig handlar det om att ta ansvar och att göra ett hållbart avtryck i mitt närområde. Vi påverkar varandra, vi påverkar våra vänner och familjer som påverkar sina vänner. I det känner jag en delaktighet och ett personligt ansvar.

Vilket är ditt bästa hållbarhetstips? 

Handla det du behöver och inte det du är sugen på. Överblicka hur veckan ser ut och hur många ni är hemma. Detta fungerar lika bra hemma som på vilken restaurang som helst. Sedan vill jag också tipsa om att frysa in svinnet på löken, moroten, äpplet, kålen etc. Detta är grunden för en fantastiskt god grönsaksfond. Reducera ner med lagerblad, lite örter från trädgården och vips så är du hemma.


Dela